top of page

Messinia

Messinia ligt in het zuidwesten van de Peloponessos aan de Ionische zee. Het is een zeer vruchtbare streek met een mooie afwisselende natuur, historische plaatsen, mooie watervallen, prachtige stranden en traditionele dorpen. 

Twee jaar geleden leerde ik hier de Nederlandse Conny en Jos kennen. Na jaren hun vakantie in Griekenland te hebben doorgebracht, hebben zij een huis gekocht het piepkleine dorpje Finiki. 

 

foto Jos-Conny_wandel.jpg

Conny & Jos!

Met een grote passie voor wandelen hebben zij de hele omgeving verkend en de meest fantastische wandelingen uitgezet. Als je Messinia echt wilt ontdekken dan mag een wandeling met hen eigenlijk niet ontbreken aan je vakantie.Al wandelend beleef je de omgeving heel intens; je ziet meer, hoort meer, ruikt meer, beleeft meer en vooral; je geniet meer!

Wandeling 1 -  Neromilos 03.jpg
Rivierwandeling

Elke maandag om 09.30

Deze verrassend mooie rivierwandeling door de Karya Canyon start in het dorp Neromylos. Vanuit het dorp lopen we bergafwaarts richting de rivier.

Prijs:

€30,00 pp

Wandeling 4 - Kokkino 10.jpg
Wandeling bergdorp
Incl. lunch bij locals

Elke maandag om 09.30

Deze wandeling start in Kokkino, een nog bewoond bergdorpje op 600 m hoogte, gelegen op de flanken van de berg Likodimo.

Prijs:

€40,00 pp

Wandeling 2 - Nestor Winery 07.jpg
Wandeling Winery

Elke maandag om 09.30

Ten noorden van de Navarino baai, net buiten het dorp Pirgos, staat de winery Nestor Wines. We starten vanaf de parkeerplaats van de winery en wandelen zuidwaarts.

Prijs:

€38,00 pp

Volle maan Wandeling - 04.jpg
Volle maan wandeling

Elke maandag om 09.30

Deze wandeling bij volle maan brengt ons naar de top van de Profeet Ilias in Chandrinou, dit is een berg met daarbovenop een kerkje.

Prijs:

€33,00 pp

Wandeling 5 - Drie dorpen 04.jpg
3 dorpen wandeling

Elke maandag om 09.30

Tijdens deze wandeling doen we drie authentieke Griekse dorpjes aan, waarbij we in elk dorpje stoppen voor een meze.

Prijs:

€38,00 pp

BIKE-THE-WAY-2.jpg
Fietsen/suppen in Gialova

Elke maandag om 09.30

De omgeving van Gialova is heel gevarieerd en er is veel te zien. Er zijn verschillende manieren om de regio te ontdekken. 

Prijs:

Op aanvraag

bottom of page