top of page

Athene

(Een veelzijdige charmante stad!) 

Een combinatie van je vakantie op de Peloponnesos met een bezoek aan de Griekse hoofdstad geeft natuurlijk een extra dimensie aan je reis.


Athene is de hoofdstad, grootste stad van Griekenland en één van de grootste steden van Europa.

 

In Athene komen historische bezienswaardigheden samen met knusse wijkjes en pittoreske stadsgezichten.

 

Je vindt er mooie uitzichtpunten en groene stadsparken. Dat samen vormt een bruisende stad waar het heel eenvoudig is om de drukte te ontvluchten.

Magisch Athene


Athene heeft iets magisch. Dit voelde ik al tijdens mijn eerste bezoek aan de stad en dat gevoel is nooit over gegaan. Na 2 jaar op de Peloponnesos gewerkt en gewoond te hebben ben ik, inmiddels al weer meer dan 10 jaar geleden, naar de hoofdstad verhuisd.


Het leuke aan Athene vind ik dat er altijd leven en gezelligheid is. Graag laat ik onze gasten kennis maken met het Athene waar ik van houd. Ik doe dit door mijn favoriete adresjes met je te delen of door in een paar uur tijd met je door de stad te fietsen zodat je de leukste plekjes daarna moeiteloos weet te vinden. Ik adviseer je graag over een leuk hotel of een bed & breakfast.

Plaka


Plaka is het meest toeristische wijkje aan de voet van de Akropolis. Een wandeling door deze eerste woonwijk van de stad brengt je langs de archeologische bezienswaardigheden van de oude en Romeinse Agora, de toren der Winden en de bibliotheek van Hadrianus.

 

Hier waan je je jaren terug in de tijd. In Plaka worden monumenten afgewisseld met gezellige winkelstraten en knusse cafés en restaurants. Plaka is een heel fijne wijk om te verblijven wanneer je in Athene bent.

Psiri

Psiri is van oudsher een wijk van Griekse maffia en leerbewerkers. Inmiddels staat dit wijkje met haar kleurrijke straatjes bekend om haar graffiti, jonge ondernemers en heerlijke eettentjes. Nog steeds vind je hier traditionele leerwinkels waar je sandalen of tassen op
maat kunt laten maken.

Kolonaki en Lykabetus heuvel

Kolonaki is de meest chique wijk van Athene. Hier vind je mooie boetieks en Griekse designerwinkels. In de grote winkelstraat Skoufa vind je ook winkelketens zoals H&M en ZARA.

Ik vind het leuk om een middagje shoppen en koffie drinken te combineren met een bezoek aan de Lykavittos heuvel, net boven Kolonaki. Via de Ploutarchou straat kom je bij een treintje dat je naar de top brengt. 


Hier kun je genieten van een geweldig uitzicht over de stad. In de zomer zijn er regelmatig concerten in het Lykavittos theater.

Heb ik je ervan kunnen overtuigen dat een bezoek aan Athene niet mag ontbreken aan je Peloponnesos reis?

 

Stuur mij gerust een berichtje voor tips of informatie meer gericht op je eigen rondreis.

Heb ik je ervan kunnen overtuigen dat een bezoek aan Athene niet mag ontbreken aan je Peloponnesos reis?

 

Stuur mij gerust een berichtje voor tips of informatie meer gericht op je eigen rondreis.

bottom of page