top of page

De bestemmingen

De Peloponnesos is het schiereiland ten zuiden van Athene. Een enorm veelzijdig gebied dat voor iedereen iets te bieden heeft.


Het gebied staat vooral bekend om de rondreizen langs de eeuwenoude archeologische bezienswaardigheden. Olympia, Sparta en Mycene zijn namen die bij geschiedenis-liefhebbers meteen naar boven zullen komen wanneer we het hebben over de Peleponnesos.

 

Het schiereiland heeft nog veel meer te bieden. Je kunt er prachtige wandelingen maken door kloven, gebergten en wetlands. Een gevarieerd landschap dat je niet snel zult vergeten.

Misschien wil je liever luieren op een van de mooiste stranden van Griekenland, lokale markten bezoeken, genieten van de traditionele Griekse keuken en de meest sfeervolle stadjes en traditionele dorpen bezoeken. Dit behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Je kunt ervoor kiezen langer op een plaats te blijven en van daaruit de directe omgeving verder te verkennen. De Peloponnesos is goed te combineren met de Griekse eilanden en Athene.

Op deze pagina vind je mijn favoriete gebieden. In elk gebied geef ik je tips voor goed verzorgde kleinschalige accommodaties met vriendelijke eigenaren.

 

Op veel plaatsen kun je ook deelnemen aan een begeleide tour of activiteit. Hierbij kun je denken aan een e-biketour door traditionele bergdorpjes, kloofwandelingen, een workshop mozaïeken of duiken in het heldere water van het Kalogria strand in Stoupa.

bottom of page