top of page
Ontwerp zonder titel (3).jpg

Athene

Athene

 

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Prijs: Vanaf € 250,- p.p. bij 2 personen
Inclusief:

  •  Taxi transfer van de luchthaven van Athene naar je accommodatie in het centrum

  •  2 overnachtingen in een kleinschalig hotel op een toplocatie midden in de sfeervolle wijk Psiri

  • Liever wat meer luxe? Dan zorgen wij voor een upgrade voor een kleine meerprijs

  • E-book met de beste info over de leukste wijken, adressen die je niet mag missen, handige kaartjes en 3 selfguided fietsroutes

  • Optionele excursie: Ontdek de Acropolis onder leiding van een Nederlandssprekende gids

  • Optionele excursie: Fietstocht langs alle highlights en minder bekende plekjes van de stad

Kaart Pelo.png

Je aankomst op de luchthaven van Athene

 

Als je aankomt op de luchthaven van Athene wacht onze taxichauffeur je op in de aankomsthal. In ongeveer 45 minuten brengt hij je naar je hotel midden in de wijk Psiri.Van oudsher is dit een wijk van Griekse maffia en leerbewerkers. Inmiddels staat het met haar kleurrijke straatjes bekend om de graffiti, jonge ondernemers en heerlijke eettentjes. Nog steeds vind je hier traditionele leerwinkels waar je sandalen of tassen op maat kunt laten maken. Je leest alles over Psiri en de andere wijken van Athene in ons e-book.

Een wirwar van kleurrijke straatjes


Athene heeft iets magisch. Waar in de stad je ook verblijft, de Akropolis is altijd het middelpunt. Daaromheen liggen sfeervolle wijken vol met gekleurde huisjes, smalle straatjes, gezellige terrassen en resten uit de oudheid. Een combinatie die zo ontzettend leuk is, zeker wanneer je verblijft in het bruisende hart van de stad.

Dag 1: Duik in de geschiedenis van de Akropolis met onze Nederlandse gids


Na aankomst in je hotel wil je natuurlijk het liefst meteen wat van de stad zien. Hoe kan dat beter dan te beginnen met het hoogtepunt? Als optionele excursie boek je onze Nederlandstalige Akropolistour.

Letterlijk het hoogtepunt van Athene, de Akropolis. Het allerbelangrijkste stukje geschiedenis van de stad, krijg je te zien tijdens deze tour. Onze Nederlandssprekende gids vertelt je alles over deze bijzonder plek midden in Athene. Geen opsomming van feiten en jaartallen maar een levendig verhaal in je eigen taal, dat je meeneemt terug in de tijd.

In ongeveer 1,5 uur tijd krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Athene. Naast alle informatie over het ontstaan en de ontwikkelingen van de Akropolis, geniet je van het prachtige uitzicht over Athene en omgeving. De Akropolis is de perfecte achtergrond voor een unieke foto. Deze tour is een onvergetelijke belevenis, die je niet mag missen tijdens je verblijf in Athene. Onze gids zorgt voor de entreebewijzen waardoor je de lange wachtrijen vermijdt!

IMG_5379.jpeg

Lekker uit eten?


Overal in de stad vind je sfeervolle terrassen en fantastische eettentjes, maar vaak is het lastig een keuze te maken. In ons e-book hebben we onze favorieten alvast voor je op een rij gezet. Uiteraard reserveren we graag een tafeltje voor je!

Rooftops met uitzicht op de Akropolis


Wist je dat er super veel rooftop bars en restaurants zijn in Athene? Wij eten graag bij Ergon House, een hippe deli zaak en restaurant. Op het dakterras kun je goed dineren met uitzicht op de Akropolis en na het diner scoor je nog even dat supermooie flesje Griekse olijfolie als aandenken.

Dag 2: Al fietsend langs de leukste plekjes van de stad
 

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar het kantoor van Let's Meet in Athens waar de Cortina fietsen al op je staan te wachten. Vanmorgen fiets je op je gemak en onder Nederlandstalige begeleiding langs de leukste plekjes van de stad. Zo zie je de wisseling van de wacht, het sfeervolle wijkje Plaka, de centrale markt van Athene, de Romeinse Agora en natuurlijk de voormalige Koninklijke tuinen.
Rond het middaguur eindigt de tour weer in Psiri. Tijd genoeg om een terrasje te pakken voor de lunch en 's middags zelf de stad verder te ontdekken. Liever nog meer van de stad zien op de fiets? Huur je fiets dan gewoon wat langer en vraag naar de routes in onze handige app.

Dag 3: Vertrek vanuit Athene

Vandaag vertrekken jullie alweer uit de Griekse hoofdstad. Na het ontbijt wordt de huurauto bij jullie hotel afgeleverd zodat jullie de reis kunnen vervolgen naar een van onze andere mooie bestemmingen.

bottom of page