top of page

Dimitsana en Vytina

(De leukste bergdorpjes)

Midden op de Peloponnesos liggen de leukste en pittoreske bergdorpjes; Dimitsana, Vytina en Nemea. Wat de eerste twee dorpjes kenmerkt is dat ze op een berg zijn gebouwd.

 

De huisjes hebben traditionele stenen en vaak rode daken. De dorpjes liggen stuk voor stuk in een groene omgeving. Daarom zijn er rondom de dorpen veel activiteiten in de natuur.

 

Nemea staat bekend om de wijnstreken en verschillende archeologische bezienswaardigheden.

Ontwerp zonder titel (1).png

Dimitsana

 

Vanuit Kalamata is het één uur en dertig minuten rijden naar dit bergdorpje. De zelfde reistijd geld ook voor Olympia naar Dimtisana. Het dorp ligt midden op de Peloponnesos in de bergen. Er zijn hier smalle steegjes en traditionele huizen.

 

Door de smalle straatjes is het kleine centrum niet met de auto bereikbaar, maar wandelend. Het centrum is levendig en je vind hier een aantal lokale tavernes. Een goede manier om in contact te komen met de lokale bevolking van dit bergdorpje. Vanaf de berg heb je een mooi uitzicht op de Taygetos berg. 

 

De omgeving van Dimitsana is perfect om een leuke wandeling te maken. Van kloosters tot aan bos en oude bruggen. Je ziet het hier allemaal! Wij raden je aan om goede (wandel)schoenen aan te trekken.

 

Het is een ruige omgeving met ongelijke wandelpaden. Er zijn verschillende wandelingen rondom Dimitsana. Voor beginnende wandelaars en professionals, er is voor ieder

wat wils. Je kan zelf een route verzinnen. Maar er staan ook genoeg mooie routes online. 

Vytina

 

20 minuten rijden vanaf Dimitsana ligt Vytina. Ook ligt het dorp op de route van Tripoli naar Olymia. Het bergdorp staat bekend om de traditionele huizen met rode dakpannen en om de groene omgeving. Deze huizen zijn nog in authentieke staat. In het dorp zijn er een aantal gezellige tavernes waar je geniet van heerlijke Griekse koffie of een delicatesse.

 

In de avond is het ook zeker de moeite waard om naar Vytina Square te lopen. Dit is het centrale plein met restaurantjes, winkeltjes en het stambeeld van Constantine Paparrigopoulos. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Vytina is Agios Trifon. Dit is een kerk die is gebouwd in de 19e eeuw.

Op vijftien kilometer afstand van Vytina ligt Mainalo. Deze skipiste is in de winter geopend en is geschikt voor beginnende skiërs en voor skiërs met ervaring. Kinderen kunnen gebruik maken van de skilessen die worden aangeboden. Ook zijn er snowboards en andere benodigdheden te huur. Tijdens het skiën geniet je van de mooie omgeving.

1

1

3

3

2

2

1

1

3

3

Nemea

Nemea staat bekend om haar wijnstreek. Het is namelijk één van de bekendste wijnstreken van heel Griekenland. De wijn uit deze steek is geweldig van smaak door het zachte klimaat. Hou je van wijn? Dan kan je deelnemen aan de wijnproeverij!

De plaats is ook bekend door de Tempel van Zeus en het oude Griekse stadion. In dit stadion werden vroeger om de twee jaar spelen gehouden. De atleten kwamen binnen door een tunnel. Deze staat nog helemaal overeind! De Tempel is ook het bezoeken waard. Er staan nog negen zuilen overeind. Hiervan zijn er drie blijven staan. De andere zes zijn met oorspronkelijke delen gereconstrueerd.

Naast deze bezienswaardigheden heeft Nemea ook een klein authentiek centrum. Hier zijn wat leuke tavernes waar je contact komt met de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking!

Kalogria Strand

bottom of page