top of page

Duiken in Stoupa

SAM_0653.JPG

Dimitrios Exarchouleas, de eigenaar van Dive Code, duikt al jaren. Hij brengt zijn kennis graag over aan zowel beginnende als gevorderde duikers. Dit was dan ook de reden dat hij van zijn hobbie zijn werk gemaakt heeft. Een aantal jaar geleden heeft hij zijn eigen duikschool geopend bij het Kalogria strand in Stoupa. 


Het Kalogria strand is een van de mooiste stranden in de Mani. De zee is hier kristalhelder en loopt langzaam af wat het ideaal maakt voor beginnende duikers. Er is veel te zien zoals een ondergrondse rivier die in zee uitkomt. Er komt hier koud water uit dat direct uit de bergen komt. Dit maakt het dat het water in Kalogria veel koeler is dan op andere plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat de zee kristalhelder is. 

Afb. 26.jpg

Als je hier je Padi cursus gaat doen, zul je zien hoe mooi de kustlijn van Stoupa en de directe omgeving is. Er komen veel vissoorten en anemonen voor.


Dive Code organiseert ook duikexcursies en duiklessen buiten Stoupa zoals in Kardamili. Je leert hier onder andere de techniek van het achterover vallen. Zodra je deze techniek onder de knie hebt, kun je ook duiken vanaf een boot. Interessant is een duik bij het eilandje Meropi in Kardamili. Je hebt hier prachtige koralen en tunnels waar je doorheen kunt duiken. Deze duik is voor duikers die al in het bezit zijn van een duikbrevet voor gevorderden.

 
Tijdens je eerste duikbrevet een nachtduik maken en zul je onder de indruk zijn van de kleuren en vissen die je dan ziet. Ook zie je tijdens een nachtduik vaak inktvissen. Je leert tijdens de cursus onder andere om te gaan met een duiklamp. 

Dive Code organiseert ook uitstapjes naar een oud scheepswrak in Limeni. Het is een groot Romeins scheepswrak uit de 1e eeuw voor Christus en 38 meter lang. Het scheepswrak ligt op een diepte van 21 meter dus dit is ook voor beginnende duikers een interessante duik.


Direct na je duik spoel je zelf je duikuitrusting uit.  Indien je dit nog niet eerder gedoken hebt dan laten de instructeurs je zien hoe je dit moet doen. Direct naast de duikschool is een parkeerplaats die speciaal voor de duikschool is. Dus ook in de zomermaanden vind je hier een parkeerplaats. 

Wil jij graag duiken in Stoupa? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Notitie: "Ik vind Dive Code een goede duikschool omdat de instructeurs allemaal Engels spreken en zeer enthousiast zijn.

 

Er wordt gelet op hygiëne, de organisatie is goed en het duikmateriaal wordt na elke duik gecontroleerd."

bottom of page