top of page

Epidavros Theater

(Fenomenale acoustiek!)

DSC_0242.JPG
Idea

Tip: Ben je in de zomer in Epidaurus? Dan is het een aanrader om een voorstelling bij te wonen in het theater.

Het theater van Epidaurus is het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid en stamt uit de 4e eeuw voor Christus.

 

Het werd gebouwd voor Asklipeion, god van de geneeskunde.  In het theater werden sport- en muziekwedstrijden gehouden ter ere van de god.  Ook werden er in die tijd al theatervoorstellingen opgevoerd.

 

Architect was naar alle waarschijnlijkheid Polycletus de Jongere. Het theater kan tot wel 14.000 toeschouwers kwijt en staat bekend om zijn fenomenale akoestiek, je kan er een speld horen vallen. 

In juli en augustus vindt het Greek festival plaats en is dit prachtige theater het decorstuk voor antieke tragedies en komedies die worden opgevoerd door Griekse en ook buitenlandse toneelgezelschappen.

 

Het programma is in het voorjaar al te bekijken op greekfestival.gr. Als je advies wilt over de voorstellingen help ik je graag verder, ook kan ik kaarten voor je reserveren.


Epidaurus is goed te combineren met Nafplion en Galatas en ook goed te doen als dagtrip vanuit Athene. Epidaurus staat met name bekend om zijn theater maar het dorp

 

Epidavros (vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen oud en nieuw Epidavros) kent ook een leuk haventje en een aantal lekkere tavernes.

bottom of page