top of page

De drie dorpen wandeling

(incl. meze)

Wandeling Drie dorpen

Tijdens deze wandeling doen we drie authentieke Griekse dorpjes aan, waarbij we in elk dorpje stoppen voor een meze. Mezedes zijn de Griekse tapas en vormen een belangrijk onderdeel van de Griekse eetcultuur. Het delen van deze hapjes is een leuke en gezellige manier om samen te eten.


De wandeling start en eindigt in het dorp Kaplani, na twee kilometer wandelen bereiken we het dorpje Yamia waar we in een taverne opgewacht worden met een frappe (Griekse koffie) en een verse koulouri (broodring met sesamzaadjes). Twee kilometer verder maken we een stop bij het Agios Dimitrios kerkje om te genieten van het prachtige uitzicht over de baai van Finikounda. Met de zee links van ons en de groene vallei aan de rechterkant wandelen we richting Akritochori. Daar staat ons een drankje met meze te wachten.

 

Vervolgens is het nog drie kilometer wandelen naar ons eindpunt, de taverne van Kaplani, waar we rustig nagenieten van de wandeling onder het genot van wederom een drankje met meze.

PRIJS

De prijs bedraagt € 38, - per persoon, met een minimale deelname van 2 personen. Je kunt kosteloos annuleren tot 48 uur van te voren. De betaling is contant ter plaatse.

ONTMOETINGSPUNT

Het ontmoetingspunt is bij de dorpstaverne Platanos/Niki van Kaplani, parkeren naast de kerk.

WANNEER

De wandeling start iedere vrijdag om 09.30 (ten laatste reserveren op woensdag). Wanneer het erg warm is kunnen we na overleg eerder starten.

 

AANTAL KM

10 km

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal: 2 personen - Maximaal: 20 personen

 

INBEGREPEN

Enthousiaste Nederlandse begeleiding, frappe of koffie met koulouri, 2x drankje met meze, een flesje water voor de wandeling begint en natuurlijk persoonlijke tips om je vakantie compleet te maken.

Wil je meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

bottom of page