top of page

Highlights van Athene fietstour

Met onze highlights van Athene fietstour kom je langs de bekendste bezienswaardigheden van Athene zoals de hippe wijk Psiri en het gezellige wijkje Plaka, de Romeinse Agora, het Olympisch stadion en veel meer.


Deze rondleiding laat je alle highlights van Athene zien op een prachtige, sportieve, typische Nederlandse en ook erg leuke manier. Voor een stedentrip is dit het perfecte startpunt. Binnen enkele uren krijg je een heel goed beeld van de stad zodat je daarna weet waar je moet zijn voor de rest van je verblijf.


Samen met een Nederlandstalige gids fiets je langs de volgende highlights:

  • De wijk Monastiraki

  •  De wijk Psiri

  •  De Akropolis (van een afstand)

  •  Het Olympisch stadion

  • Het Zappeion

 en nog veel meer!

  •  De Nationale Tuinen

  •  Het Parlementsgebouw

  •  De wijk Plaka

  •  De tempel van Zeus

DSC01134.JPG

Onze Nederlandse gids neemt je in een rustig tempo mee op een 3 uur durende fietstour door de stad. Deze Nederlandse local die de stad op zijn duimpje kent combineert de archeologische hoogtepunten van de stad met een inkijkje in het moderne leven. Uiteraard
is er voldoende tijd tijdens de stops onderweg voor het maken van foto’s.

 

En ja, de gids geeft je maar wat graag insiders tips voor shoppen, restaurantjes, uitgaan en musea! Samen met de gids ontdek je de smalle straatjes van de oude wijken Psiri, Plaka en Monastiraki. Ook wandel je een stukje door het prachtige Anafiotika (waar we de fietsen even laten staan). Vanuit deze wijk hebben we een prachtig uitzicht op het Akropolis en de andere wijken van de stad.


Tijdens de fietstour zullen we ook een kijkje nemen bij de wisseling van de wacht. Halverwege de tour stoppen we voor een heerlijke Griekse yoghurt met honing en walnoten. De gids zal je ondertussen alle ins- en outs vertellen over de stad en uiteraard worden er
leuke tips gegeven voor de rest van je verblijf.

PRIJS
De prijs bedraagt €30,- per persoon. Je kunt kosteloos annuleren. De betaling is ter plaatse, met pin of contant.

 
ONTMOETINGSPUNT
Het ontmoetingspunt is op het kantoor van Let’s meet in Athenes op Arionos 14. Dit bevindt zich tussen Thissio metrostation en het Monastiraki metrostation in Psiri.
 
WANNEER
De tour vertrekt dagelijks om 9:30 uur 


INBEGREPEN
Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een Griekse yoghurt met honing en walnoten onderweg. Een flesje water voor de fietstour begint en naderhand persoonlijke tips om je vakantie compleet te maken.

Idea

Tip:  

Athene & E-bikes: wil je graag aan deze fietstour deelnemen met een elektrische fiets?

 

Dat kan! De toeslag bedraagt 15€ per e-bike. Vermeld het in de opmerkingen, dan maken wij het in orde.

bottom of page