top of page

Galatas 

(Vasteland maar op steenworp afstand van het schilderachtige eiland Poros) 

Poros4.jpg

Galatas is het zusterstadje van Porosstad, dat direct aan de overkant ligt.
Poros ligt 350 m verderop en is gemakkelijk te bereiken met het pontje of de watertaxi. 


Galatas heeft een gezellige boulevard met traditionele taverna’s, ouzeris en cafeetjes. Het toerisme is hier nog nauwelijks ontwikkeld, dus je bent hier echt tussen de locals.


In Galatas zeggen de bewoners dat het beste van op Poros zijn, het uitzicht op Galatas is. Bij de Grieken staat Galatas vooral bekend om haar ‘citroenbomenbos’ met 30.000 citroenbomen.

Idea

Notitie:  Galatas is een prima basis om te verblijven als je dagtochtjes wilt maken naar Epidauros, Nafplion, Mycene of zelfs Monemvasia.
Er zijn regelmatige bootverbindingen naar de eilanden Poros, Spetses en Hydra.

Ik kwam zelf voor het eerst op Galatas toen Katerina en Rik mij hadden uitgenodigd op hun nog gloednieuwe glamping. Ik vond het meteen een heerlijk plaatsje, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

 

Op de fiets rijd je vanaf de glamping naar de lokale winkeltjes en naar de boulevard. De oversteek naar Poros was voor onze kinderen elke dag weer een belevenis. 

 

In Galatas zelf zijn geen stranden, maar net buiten het dorpje op 1 km afstand vind je het Bouja strand. Iets verder weg (maar nog steeds niet verder dan 3km van Galatas) liggen de strandjes Plaka en Aliki.


Je kunt natuurlijk naar de strandjes rijden met de auto, maar veel leuker is om de taxiboot te gebruiken voor het vervoer. 
 

Galatas2.jpg
Galatas1.jpg
bottom of page