top of page

Grotten van Diros

(Ook vossenhol genoemd!) 

diros4.jpg

Zo’n tien kilometer ten zuiden van Areopoli liggen de grotten van Diros, een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Mani.

 

Het duurt even om er te komen vanuit het Noorden van Mani, het is een rit door de bergen met vele haarspeldbochten, maar absoluut de moeite waard. 
 

De grotten bestaan uit drie grottenstelsels: de Alepotrypa, de Katafygi en de Vlychada. Alleen het Vlychada grottenstelsel is open voor publiek. De Vlychada grotten worden beschouwd als een van de mooiste riviergrotten ter wereld.  
 

De rondleiding door de grotten bestaat uit twee delen. Eerst vaar je samen met een gids in een bootje door de grotten. Dit ritje duurt ongeveer 25 minuten en de gids vertelt je onderweg alle feiten over deze bijzondere grotten.

 

Na de boottocht lever je het reddingsvest weer in en maak je zelf nog een kleine wandeling door de grotten naar de uitgang.  

 

Houd er in het hoogseizoen rekening mee dat het heel druk kan zijn dus zorg dat je er op tijd bent. De wachttijd in augustus kan wel oplopen tot zo’n drie uur.


Prijs: 15 euro, 10 euro voor een gereduceerd ticket. In principe wordt de boottocht het hele jaar aangeboden, al kan de boottocht door weersomstandigheden worden ingekort. 


Openingstijden: 08:30 - 15:00. Voor meer informatie https://diros-caves.gr/

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Diros.jpg
Idea

Notitie: Je krijgt een reddingsvest aan voor de boottocht maar zorg ook dat je goed aangekleed bent, het is behoorlijk fris in de grotten.

diros5.jpg
bottom of page