top of page

Historische rondreis

Een historische 8-daagse rondreis door de Peloponnesos

Deze voorbeeldreis is samengesteld door Let's meet in Peloponnesos. Elk onderdeel van de reis kan op jouw wensen worden afgestemd; activiteiten, route, hotels etc.

Dag 1 - Aankomst Athene

Welkom in Athene! Vanaf het vliegveld pak je de huurauto naar het bruisende centrum van de stad. Het is een kleine 45 minuten rijden. Na het inchecken bij je hotel geniet je van deze stad. Ga lekker eten bij één van de lokale restaurantjes. Of slenter rustig door de stad. Heb je zin om op de eerste dag historische bezienswaardigheden te bezoeken? Dan kan jouw reis beginnen met de Akropolistour of de fietstour over de historie Athene! Deze activiteiten boek je via Let’s meet Peloponnesos. In de avond keer je terug naar je hotel.

Dag 2 - De reis naar het historisch gebied

In de ochtend vertrek je in de richting van Epidauros. De weg van Athene naar Epidavros is geweldig. Zodra je het eerste gedeelte van de snelweg achter je laat word je omringd door prachtige bergen. Na 60 minuten rijden kom je aan bij het kanaal van Korinthe. De 6 bruggen en één spoorweg verbinden de Peloponnesos met het vasteland en liggen op ongeveer 70 meter boven de waterspiegel.

Na het bezoek aan het kanaal van Korinthe rijd je verder naar Oud Korinthe. Op de archeologische site van Oud Korinthe staat de Apollo tempel en de Octavia tempel. Na het bezoeken aan deze bezienswaardigheden vervolg je de reis naar Epidavros. Hier staat het Epidavros theater. Dit is het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid. In het theater wordt in de zomer leuke voorstellingen gehouden. Het programma is in het voorjaar al te bekijken op greekfestival.gr. Als je advies wilt over de voorstellingen help ik je graag verder, ook kan ik kaarten voor je reserveren. Na het bezoek vertrek je naar Palaia Epidavros. Een leuk kust plaatsje met een aantal tavernes voor een lekker diner.

Dag 3 - Het politieke en culturele centrum

Na een nacht in Epidavros reis je door naar Mycene. Dit is een klein uurtje rijden. Deze oude stad was het belangrijkste politieke en culturele centrum in de Griekse oudheid. De archeologische stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zoals in elke oude Griekse stad was er een toegangspoort. De ingang van de Akropolis van Mycene is de Leeuwenpoort. Het vertegenwoordigt het oudst bekende monumentale beeldhouwwerk van Europa.

Verder zijn hier verschillende soorten graven en een oude schatkamer van Atreus. Na het bezoeken van deze bezienswaardigheden rijd je in 20 minuten naar Nafplio. In deze oude Griekse hoofdstad staat het Paladami fort. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad.

Mycene2_edited.jpg
DSC_0179_edited.jpg
mistras 2.jpg

Dag 4 - Op weg naar het magische Mystras

Deze morgen vertrek je vanuit Nafplio naar Mystras. Het is een uur en drie kwartier rijden. Mistras is een heerlijke plek omdat je je even helemaal in een andere tijd waant. Je komt er al snel achter hoe indrukwekkend en magisch deze plaats is. Met een beetje fantasie beeld je je in hoe de bevolking geleefd heeft tijdens de Byzantijnse tijd en hoe ze zich verdedigd hebben tegen verschillende vijanden. Vroeger woonden hier zo’n 42.000 mensen. Er zijn 2 ingangen naar Mistras, de beneden en de boven ingang. Ik raad je aan om de boven ingang te nemen en om eerst alle gebouwen boven te bezichtigen en dan verder naar beneden te lopen. Comfortabele (wandel)schoenen zijn hier een must. De auto parkeer je eenvoudig bij beide ingangen. Lunch voor de wandeling bij de leuke lunchplekjes! In de avond geniet je van de restaurantjes in het centrum van Mystras.

Dag 5 - Een oud Venetiaans stadje

Vandaag vertrekken we naar de streek Messina. Hier liggen de plaatsjes Koroni en Methoni. Na een rit van een kleine twee uur kom je aan in het Venetiaanse plaats Koroni. Het is een gezellig oud stadje met vele kleine straatjes en een mooie bestemming voor strand- en cultuurliefhebbers. Koroni is een vissersstadje en bekend vanwege het kasteel dat gelegen is het op schiereiland. Een andere bijzondere plaats is het nonnenklooster Timios Prodromos. Dit nonnenklooster ligt in de oude burcht en wordt beschermd door de vestingmuren. Naast het klooster zijn er verschillende kloostertuinen. Deze kan je allemaal bezoeken tijdens de stop!

Vanuit Koroni rijd je in 40 minuten door naar Methoni. Deze plaats staat bekend om het fort uit de middeleeuwse periode. Het fort werd gebouwd in de 13 eeuw toen Methoni een belangrijk handelscentrum was. Deze behoort tot een van de grootste in het Middellandse Zeegebied. Het is een behoorlijk stuk lopen van de ene naar de andere kant van het fort dus ik raad je aan om goede schoenen aan te trekken. Daarnaast kan je ook naar het kleinere kasteel van Bourtzi. Dit diende als verdedigingstoren en werd op een rotseilandje gebouwd. Je loopt hiernaartoe via de stenen brug. Via de trappen naar boven geniet je van het mooie uitzicht. Aan beide kanten ligt de zee en het uitzicht vanaf het kleinere kasteel is adembenemend.

 

Heb je even zin in iets anders dan de historie van Peloponnesos? Dan is er een leuke boottocht naar het eiland Sapienza. Hier zijn prachtige witte stranden met helder water en veel groen om je heen. In de avond geniet je van de lokale restaurantjes in Methoni en overnacht je in deze plaats.

Methoni (4).jpg
Methoni (10).jpg
Olympia (3).jpg

Dag 6 - De reis naar het historisch gebied

In de ochtend vertrek je vroeg naar Olympia. Je rijdt langs de kustroute in de richting van Vassae. Onderweg geniet je van een ontbijt in één van de kleine kustplaatsjes. Na twee uur en twintig minuten rijden maak je een tussenstop bij de Apollo Tempel. Deze onontdekte parel ligt hoog in de bergen en werd gebouwd voor god Apollo. Na het bezoek aan deze tempel vervolg je de route naar Olympia.

In Olympia werden om de vier jaar de Panhelleense Spelen gehouden. Dit is de voorloper van de huidige Olympische Spelen. Zeus was de oppergod van de Grieken in de oudheid. Ter ere van hem hielden zij om de 4 jaar Olympische Spelen. Ook is het nieuwe museum van Oud Olympia een echte aanrader. Om ervoor te zorgen dat je niets mist, raad ik je aan om Olympia te bezoeken met een Nederlandstalige gids. Uiteraard regel ik de gids graag voor je. In de na middag geniet je van de mooie stranden in de buurt van Olympia.

Dag 7 - Indrukwekkende bergdorpjes

Na een drukke dag vertrek je naar Dimitsana. Na één uur en dertig minuten rijden bereik je de bestemming. Het dorp ligt midden in de bergen. Er zijn hier smalle steegjes en traditionele huizen. Door de smalle steegjes is het dorp wandelend bereikbaar. Het is erg leuk om in de omgeving een wandeling te maken. Van kloosters tot aan bos en oude bruggen. Je ziet het hier allemaal! Na de wandeling vertrek je naar de laatste bestemming voor vandaag, Vytina. Na twintig minuten kom je aan bij het bergdorp met traditionele huizen en rode dakpannen. In de winter geniet je van de sneeuw en kan je skiën! In de zomer slenter je door de pittoreske straatjes en geniet je van een heerlijk diner bij een van de lokale restaurantjes. ’s Avonds slaap je in een hotel met een prachtig uitzicht op de bergen.

Dimitsana.png
Ontwerp zonder titel (7).png

Dag 8 - De terugweg naar Athene

De route wordt vervolgd met als volgende bestemming Nemea. Deze plaats ligt op één uur rijden afstand van Vytina. Nemea staat bekend om de wijnstreek. De wijn uit deze steek is geweldig van smaak door het zachte klimaat. Hou je van wijn? Dan kan je deelnemen aan de wijnproeverij! De plaats is ook bekend door de Tempel van Zeus en het oude Griekse stadion. In dit stadion werden vroeger om de twee jaar spelen gehouden. De atleten kwamen binnen door een tunnel. Deze staat nog helemaal overeind!

De Tempel van Zeus is ook het bezoeken waard. Er staan nog negen zuilen overeind. Hiervan zijn er drie blijven staan. De andere zes zijn met oorspronkelijke delen gereconstrueerd. Heb je de bezienswaardigheden bezocht? Dan geniet je van het authentieke Griekenland in het kleine centrum van Nemea. Na het bezoek aan deze plaats rij je door naar de eindbestemming, Athene. In één uur en dertig minuten bereik je Athene. Bij het vliegveld lever je de huurauto in en bereid je je voor op de terugreis.

Deze reis is slechts een voorbeeldreis en er kan op verschillende manieren gevarieerd worden.

Heb je specifieke vragen? Wil je elementen uit verschillende voorbeeldreizen combineren?

Neem contact met ons op en Let's meet Peloponnesos!

bottom of page