top of page

Kalamata 

(De allerlekkerste olijven komen uit Kalamata!)

Kalamata is een bruisende stad met 45.000 inwoners in het zuiden van de Peloponnesos. 

Kalamata is voornamelijk bekend vanwege de vele olijfbomen, olijfolie, honingvijgen en Pastelli. 

De olijven van Kalamata zijn eenvoudig te herkennen want ze hebben een amandelvorm en een donkerpaarse en glanzende schil.

 

Wellicht is het een leuk idee om olijven of olijfolie te kopen als je nog op zoek bent naar een cadeautje voor familie en vrienden. 

Kalamata1.JPG
Idea

Notitie: "Denk je aan Kalamata als vakantiebestemming? Ik adviseer je graag over een fijne accommodatie, de mooiste stranden in de buurt en mooie routes. Let’s meet Peloponnesos! 

Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Kalamata. Er zijn door de hele stad fietspaden waardoor je de stad op een sportieve manier kunt ontdekken. Je rijdt langs mooie kerken, uitgestrekte zandstranden en hebt een mooi uitzicht op de turquoise zee en het bergachtige landschap. 

Het stadspark van Kalamata is ook een aanrader, daar bevindt zich een openluchtmuseum met oude stoomlocomotieven. 

In Kalamata kun je goed winkelen in de moderne winkelstraten in het nieuwe stadsgedeelte maar bezoek ook de lokale boeren markt. Al sinds 30 jaar is er elke woensdag en zaterdag een lokale markt in Kalamata waar boeren uit de gehele regio verse producten verkopen. Naast groenten, fruit, vlees en vis vind je hier ook veel bijzondere kruiden, honing en thee van de Taigetos berg. De Taigetos berg is de hoogste berg van de Peloponnesos. 

Kalogria Strand

In Kalamata is een kasteel uit de 13e eeuw. Dit kasteel werd gebouwd door Geoffrey de Villehardouin. In de zomermaanden vinden hier veel moderne en klassieke concerten plaats in het theater. Vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad. 

Koffie drinken met vrienden is belangrijk in de Griekse cultuur. Grieken drinken het liefst koffie met een stel vrienden en blijven dan vaak wel een paar uur kletsen. Het liefs ga ik koffie drinken aan de boulevard bij ‘Αθανασίου ‘ Athanasiou. Naast heerlijke koffie verkopen ze ook taartjes en broodjes.

Wil je op een heel bijzondere plaats dineren en genieten van een zonsondergang in een restaurant in de vorm van een kasteel? Dan is Kastraki Meteoro een grote aanrader! In de zomer zit je op een groot buitenterras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad Kalamata, Koroni en Chrani. 

Sinds vorig jaar is de snelweg tussen Athene volledig voltooid en is Kalamata is al binnen 2.5 uur te bereiken met de auto. Ook heeft Kalamata een internationale luchthaven en zijn er goede busverbindingen door de hele Peloponnesos. 

bottom of page