top of page

Er zitten op de Peloponnesos twee stranden met de naam Kalogria, 1 in de streek Mani en 1 in het Noorden van de Peloponnesos in de provincie Achaia.

 

Het Kalogria strand in Mani ligt vlakbij het dorp Stoupa en is een mooi breed zandstrand gelegen in een baai. Er zitten hier meerdere strandtenten die zonnebedjes verhuren.

 

De zeebodem loopt geleidelijk af en is daarmee ook een ideaal strand voor families met kinderen.

Heart

Tip: "Voor de lunch kun je hier prima terecht in een van de restaurants (persoonlijke favoriet: Almyriki)."

Ritsa strand

Het Ritsa strand is een 1000 meter lang wit kiezelstrand met exotisch kristalhelder water. Snorkelen is hier een aanrader; het zicht onder water is meer dan 50 meter en de bodem heeft veel verborgen geheimen om te ontdekken.

 

Het strand van Ritsa is de belangrijkste kustlijn van Kardamili. Het ligt vrij afgelegen omdat het niet duidelijk is vanaf de weg of het dorpscentrum. 
Ritsa biedt ligbedden en parasols en je kunt er gratis parkeren.


 

Tip:  Bij het Ritsastrand ligt de taverna Elies, een van mijn favoriete plekjes in Kardamili om te eten. 

Heart

Stoupa strand

Stoupa heeft een heerlijk zandstrand. Het strand ligt aan de boulevard waar ook alle restaurantjes zitten. Hier geniet je van een lunch terwijl je over het blauwe water uitkijkt.

Bij dit strand kan je waterfietsen en kano’s huren om het water van Stoupa te ontdekken. Daarnaast is het hier mooi om te snorkelen. Neem dus vooral je snorkel set mee! Op het strand zijn ligbedjes en parasols te huur!


 

Heart

Tip:  Haal een lekkere sorbet bij Leonardo! 

Kalogria strand

kalogria.JPG
kalogriastrandwinter.JPG
3.png
2.png
kalogriastrand3.JPG
kalogriawinter.JPG
kardamiliritsa (3).JPG
kardamiliritsa (1).JPG
bottom of page