top of page

Messinia

(De prachtige venetiaanse invloeden van Pylos, Koroni & Methoni)

Pylos

Pylos.JPG
Idea

Notitie: Een echte aanrader vind ik de mooie stranden van Gialova, Voidokilia en Golden Beach. 


Wil je duiken in Pylos? Ook dat kan. Direct aan de boulevard is een duikschool die elke dag excursies organiseert. 

Op nog geen uur rijden van Kalamata ligt het stadje Pylos; een traditioneel vissersplaatsje gebouwd tegen de hellingen van de bergen in de baai van Navarino. Pylos wordt ook het klein Zwitserland genoemd omdat de huizen witte gevels hebben met vaak mooie bloemperken. 

Als je Pylos bezoekt ga dan zeker koffie drinken op het centrale plein. Je zult hier direct de sfeer proeven van dit sfeervolle stadje. Rondom het plein vind je gezellige tavernes en cafés. Direct naast het plein is de zee, het is het startpunt van een prachtige wandeling langs het water naar het oude kasteel van Pylos. 

De geschiedenis van Pylos gaat terug naar 1573. In dat jaar werd het Neokastro kasteel gebouwd, één van de grootste gebouwen van de stad. Οorspronkelijk diende het kasteel als beschermde voorziening zoals in veel andere plaatsen in Griekenland. Na de verovering van de stad door de Turken, werd de gotische kerk omgebouwd tot een moskee. De toren van het Palekastro kasteel wordt beschouwd als het hoogste punt van Pylos. 

Pylos is ook beroemd vanwege de zeeslag in de baai van Navarino op 20 oktober 1827 tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog. In de baai van Navarino ligt het onbewoonde eiland Sfaktiria. Er zijn hier enkele kleine rotsen en een eilandje in de vorm van een boog waar je met een boot onderdoor kan varen. Midden op Sfaktiria staat een gedenkteken voor de Russen die tijdens de slag van Navarino zijn gesneuveld.

Mocht je een boottocht willen maken door de baai van Navarino, dan kun je dagelijks kiezen uit verschillende routes. Je kunt vanaf de haven elke dag om 11 uur de ‘glazen bodem ‘boot nemen door de baai van Navarino. Deze boot vaart in een uur of twee door de gehele baai en gooit een uur zijn anker uit voor de mensen die een stukje willen zwemmen. Dit is een leuk idee voor families met kinderen. Wil je liever zelf op pad, dan kun je een motorboot te huren voor ongeveer 50 euro voor een gehele dag waarmee je de baai zelf kunt verkennen. 

 

Pylos is een klein stadje dat veel te bieden heeft zoals geschiedenis, gezellige restaurantjes, mooie stranden en wandelingen in de omgeving. Ook voor golfliefhebbers is Pylos een goede bestemming want vlabij ligt een groot golfresort met luxe hotel. 

 

Ik help je graag verder met het plannen van je verblijf in of nabij Pylos.

(Traditioneel vissersplaatsje)

Koroni 

(Een oud Venetiaans stadje in het zuidwesten van de Peloponnesos)

20140819_160819.jpg
Idea

Tip:  In de omgeving van Koroni zijn schitterende stranden en leuke stadjes. Ik vind Finikounda heel erg leuk voor een dagje strand en geef je graag meer tips over deze mooie omgeving.

In het zuidwesten van de Peloponnesos ligt het pittoreske Venetiaanse stadje Koroni. Koroni ligt op de meest linkervinger van de regio Messinia en is gelegen op nog geen uur rijden van Kalamata. Koroni is een gezellig oud stadje met veel kleine straatjes. Het is een mooie bestemming voor strand- en cultuurliefhebbers.
 
Koroni is een vissersstadje en bekend vanwege het kasteel dat gelegen is het op schiereiland. Een andere bijzondere plaats is het nonnenklooster Timios Prodromos. Dit nonnenklooster ligt in de oude burcht en wordt beschermd door de vestingsmuren. Naast het klooster zijn er verschillende kloostertuinen.

 

De byzantijnse vesting is gebouwd in de 6e en 7e eeuw na Christus op de restanten van de historische plaats Asini. Het kasteel werd in de 13e eeuw door de Venetianen gebouwd. Belangrijke gebouwen zijn de Byzantijnse kerk Agia Sophia, het Byzantijnse kasteel en de kerk van Panagia Eleistria. Vanaf het kasteel kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Naast winkelen en koffie drinken kun je in Koroni ook heerlijk genieten van mooie zandstranden. Voor visliefhebbers zijn er aan de haven vele sfeervolle tavernes waar je kunt genieten van de authentieke Griekse keuken en de mooie uitzichten op de Mani.
 
Het bekendste strand van Koroni is het Zaga strand.  Het is gedeeltelijk een georganiseerd strand en ligt op nog geen 500 meter van Koroni. Het strand is ongeveer 15 minuten wandelen vanaf het centrum en is 3 kilometer lang. Op een groot gedeelte kun je ligbedden en parasols huren. Er is ook een groot gedeelte dat nog niet georganiseerd is indien je van de rust wilt genieten.

 

Methoni

(Bekend om het imposante fort uit de middeleeuwse periode!)

20140819_125825.jpg

Op nog geen 3 uur van Athene ligt Methoni. Je kunt hier komen door een auto te huren in Athene of in Kalamata. Methoni ligt aan zee en ligt op 15 minuten rijden van Pilos en Finikounda.

 

Methoni staat bekend om het imposante fort uit de middeleeuwse periode. Het fort werd gebouwd in de 13 eeuw toen Methoni een belangrijk handelscentrum was. Het fort behoort tot een van de grootste in het Middellandse Zeegebied. Het kasteel heeft hoge torens en diepe kerkers. Het is een behoorlijk stuk lopen van de ene kant naar de andere kant van het fort dus ik raad je aan om goede schoenen aan te trekken. 


Op het meest zuidelijke punt ligt het kleinere kasteel van Bourtzi. Dit diende als verdedigingstoren en werd op een rotseilandje gebouwd. Je kunt hiernaartoe lopen via de stenen brug. Via trappen naar boven kun je genieten van het mooie uitzicht. Aan beide kanten ligt de zee en het uitzicht vanaf het kleinere kasteel is adembenemend.

 

Methoni is ook beschreven door Homerus en toen heette de stad Pedassos. Dit was een van de zeven steden die aan Achilles werd geschonken door Agamemnon om aan de Trojaanse oorlog deel te nemen. 

Methoni is ook een heel gezellige plaats met vele tavernes en barretjes. Ook is de ligging van Methoni gunstig omdat je op nog geen kwartier rijafstand naar plaatsen kunt zoals Pilos en Finikounda.

Het prachtige Voidokilia strand ligt op een half uurtje rijden van Methoni. Verder is de zonsondergang in Methoni adembenemend mooi. Net naast het fort komen er dagelijks mensen speciaal voor deze mooie zonsondergang. 


Een leuke daguitstap is een boottocht naar het dichtbij gelegen eiland Sapienza. Je vindt hier prachtige witte stranden met helder water en veel groen om je heen. Je kunt heerlijk genieten van je rust op dit eiland, dat ook wel het geiteneiland genoemd wordt omdat hier veel wilde geiten rond grazen. 

Idea

Tip:  Ga ook zeker een keer eten in het restaurant Sapienza, mijn persoonlijke favoriet.

 

Hier staat oma nog in de keuken, bij wie je ook een kijkje mag nemen om je favoriete gerecht uit te zoeken. 

20140819_131849.jpg
20140819_134108.jpg
bottom of page