top of page

Het Elaia strand ligt in het Westen van de Peloponnesos, zo’n tien kilometer vanaf de stad Kyparissia.

 

Het is een enorm lang en breed zandstrand.

Hier vind je geen parasols en zonnebedjes, wel een kantine waar je wat te eten en drinken kunt halen.
 
Het ligt naast een heel mooi bebost gebied en is dan ook erg geliefd onder liefhebbers van het vrije kamperen.

Heart

Notitie: "Het is ook een bescherm gebied vanwege de caretta caretta schildpadden die op dit strand hun eitjes komen leggen."

Elaia strand

kalogria.JPG
kalogriastrandwinter.JPG

Vanuit Methoni rijd je in vijftien minuten naar Pylos. Via Pylos vervolg je de route naar Gialova. Nadat je Gialova bent uitgereden zie je na een korte tijd borden staan met “Golden Beach”. Volg deze bordjes om op het Divari stand te komen.

 

Divari Golden Beach is een geliefd strand onder de locals en vakantiegangers. Je kan er afkoelen in de zee. Maar ook een wandeling maken naar Paleokastro. Vanaf de parkeerplaats wandel je in dertig minuten naar Paleokastro. Hier heb je een prachtig uitzicht over Gialova lagune en het Voidokilia strand. Wandel via de andere kant naar beneden. Zo kom je langs de Nestor Cave!

In het voor- en naar jaar is Golden Beach een rustig stand. Maar in het hoogseizoen zijn er verschillende strandtenten. Hier haal je een lekkere ijskoffie of lunch! Naast deze strandtenten heeft het strand ook watersport faciliteiten. Bij Connelly Watersport reserveer je een plekje voor op een banaan of andere opblaas attributen.

Finikounda strand 

Het Finikounda strand is een perfect strand voor gezinnen. Het strand heeft namelijk voor ieder wat wils. Van tavernes tot aan een speeltuin op het water. Hier vind je het allemaal.

De meeste tavernes liggen direct aan het strand. Enkele hebben ligstoelen met parasols waar je gratis gebruik van mag maken. Hier tegen over staat wel dat je een drankje of iets lekkers koopt bij de taverne.

Vanuit restaurant Elena heb je een prachtig uitzicht op de baai. Hier is regelmatig livemuziek, waardoor je helemaal in de vakantiesfeer komt!

Heb je zin in iets actiefs? Bij Fini Divers huur je een motorbootje. Zo ontdek je ook de omliggende standen! Ook kan je bij Fini Divers duiken. Ze organiseren onder andere duiktrips. Kijk voor meer informatie op hun website.   

Heart

Tip: "Onze favoriete strandbar is Almirogliko. Hier drink je een drankje met je voeten in het zand."

Voidokiliá strand 

Vanuit Methoni rij je in vijftien minuten naar Pylos. En via Pylos vervolg je de route naar Gialova. Naar een paar kilometer kom je kleine bordjes tegen met “Voidokiliá”. Volg deze bordjes. Want deze leiden je naar het mooie strand.

Tijdens het volgen van de bordjes rijd je door verschillende olijfgaarden. Wanneer je een kleine supermarkt bereikt sla je links af en vervolg je de weg. Het is een onverharde weg en brengt je bij het beroemde strand in de regio Messinia.

Het Voidokiliá strand heeft een bijzondere vorm. Het lijkt namelijk erg op de Griekse letter omega (Ω). In het laagseizoen zijn er vaak geen mensen op het strand. Je komt hier helemaal tot rust. Daarentegen is het in het hoogseizoen redelijk druk met toeristen!

Heart

Notitie:  "Volgens de New York Times behoort dit strand tot de 10 mooiste stranden ter wereld."

Anemomilos strand 

Het Anemomilos strand heeft alle facetten voor een perfect strand: fijn goudkleurig zand, kristalhelder water, tavernes en watersport. Langs dit 2 kilometer lange strand zijn diverse accommodaties en campingplekken te boeken.

Op de doorgaande weg naar Finikounda zit een supermarkt. Hier haal je drinken, belegde broodjes, fruit en strandbenodigdheden voor je stranddag!

Wil je op de Peloponnesos surfen? Dan kan dit op het Anemomilos strand. Alpha watersport is een surfschool waar je al je surfbenodigdheden kan huren! De surfschool is open van mei tot oktober van 10.00 tot 19:00 uur.

Heart

Tip:  "Lunch bij de taverne Mytilini. Hier heb je een mooi uitzicht en gratis ligstoelen bij het kopen van een consumptie. In het hoogseizoen is hier iedere week livemuziek!"

Divari Golden Beach

2017-05-14_121415.jpg
2018-08-10_114205.jpg
2018-08-10_115134.jpg
2018-08-10_114617.jpg
1.jpg
4.jpg
2.jpg
3.jpg
5.jpg
Ontwerp zonder titel (3).png
6.jpg
Ontwerp zonder titel (2).png
2016-04-25_132407.jpg
2018-07-30_144232.jpg
2018-07-30_144331.jpg
2018-07-30_135515.jpg
kalogriastrand3.JPG
kalogriawinter.JPG
bottom of page