top of page

Monemvasia

(Sprookjesachtig eiland via smalle weg te bereiken) 

IMG-20191021-WA0011.jpg

In het zuidoosten van de Peloponnesos, op een rotsachtig schiereiland, ligt de middeleeuwse stad Monemvasia. Monemvasia betekent letterlijk vertaald ‘enige ingang’. Een smalle weg verbindt het schiereiland met het eilandje. Al op kilometers afstand zie je de grote rots oprijzen. Achter deze rots van 300 meter hoog ligt een historische vestingsstad verscholen met veel oude kerken en huizen.  

 

Monemvasia is opgedeeld in een beneden- en een bovenstad. De arme mensen woonden beneden en de welgestelde families boven op de rots. De rijke mensen keken dus letterlijk neer op de armen. Monemvasia was een handelsnederzetting en heeft ook als belangrijke haven gediend.

Idea

Notitie:  Een dagtrip vanuit Athene is mogelijk maar het is ongeveer 4 uur rijden vanuit Athene. Daarom raad ik je aan om een bezoek aan Monemvasia te combineren met plaatsen zoals Nafplion en Kalamata.  Ik help je graag verder met het plannen van je programma.  

Je kunt de auto parkeren in het dorpje Gefira voor de brug of direct bij de ingang van de vesting. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken door alle kleine straatjes van de benedenstad. Nadat je de toegangspoort bent binnengegaan zal je na een paar minuten uitkomen op het centrale plein met de kathedraal van Christos Elkomenos uit de 12e eeuw. Om het plein heen vind je veel gezellige terrasjes en tavernes en kun je de weg zien die leidt naar de bovenstad.

 

Het is een aanrader om naar de bovenstad te wandelen via de vele kleine weggetjes en trappen. Ik raad je aan om goede wandelschoenen aan te doen omdat de stenen wel eens glad kunnen zijn.

 

Eenmaal boven aangekomen dan wordt de klim beloond met een prachtig uitzicht over de benedenstad. Je kunt vanaf hier een korte wandeling maken naar de Agia Sofia kerk uit de 13e eeuw die volledig gerenoveerd is.

 

 

bottom of page