top of page

Nafplion

(terug in de tijd naar de eerste hoofdstad van Griekenland)

Nafplion, ook wel Nafplio genoemd is de oude hoofdstad van Griekenland.

 

Het ligt op nog geen 2 uur afstand van Athene en is de ideale plaats voor een dagtrip tijdens je bezoek aan Athene, een van de stops van je rondreis of langere vakantie.

 

De weg van Athene naar Nafplio is fantastisch zodra je het eerste gedeelte van de snelweg achter je laat. Je wordt omringd door prachtige bergen en langzaam aan wordt het landschap steeds mooier.

20180710_104220_Original.JPG

Na het beroemde kanaal van Korinthe en oud Korinthe verlaat je de snelweg en kom je langs kleine dorpjes en door olijf- en sinaasappelgaarden. Je bent omringd door bergen en hebt de mogelijkheid om vers fruit te kopen bij lokale boeren.

 

Dit is voor mij het ultieme vakantiegevoel, even weg uit de grote stad. Al ver voor aankomst in Nafplion ziet je de Palamidi vesting liggen.

Idea

"Zelf ben ik heel vaak in Nafplio geweest nadat ik mijn Griekse liefde in Stoupa had ontmoet. Nafplio bleek een heerlijk romantische weekendescape en ongeveer in het midden van mijn woonplaats en Athene. Ik denk dat we de stad minstens 10 keer bezocht hebben en nog steeds is het een van onze favoriete weekendjes weg"

Nafplio is een erg veelzijdige stad. Voor wie gewoon wil genieten van de stad zijn er de sfeervolle winkelstraatjes in Venetiaanse stijl waar je heerlijk kunt slenteren, shoppen, koffie drinken of eten.


Ben je in voor iets actiefs dan kun je een prachtige wandeling maken over de trap met 857 treden naar het Palamidi fort. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad.


Nafplio is ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het bekende theater van Epidauros en de archeologische site van Mycene.


Ik adviseer je graag over de leukste activiteiten in de buurt van Nafplio, mijn favoriete restaurants en barretjes en mooie plekjes in de omgeving van de stad.
 

bottom of page