top of page

Nemea

(Historische bezienswaardigheden)

Nemea ligt op één uur en dertig minuten afstand van Athene. Het is een mooie plek om te stoppen tijdens een fly & drive!

 

De plaats staat bekend om de Tempel van Zeus en het oude Griekse stadion. In dit stadion werden vroeger om de twee jaar spelen gehouden. De atleten kwamen binnen door een tunnel. Deze staat nog helemaal overeind! Het is leuk om door de tunnel te lopen en je in te beelden hoe de sporters hier vroeger door heen liepen.

De Tempel van Zeus is ook het bezoeken waard. De tempel werd in de vierde eeuw voor christus gebouwd. Er staan nog negen zuilen overeind. Hiervan zijn er drie blijven staan. De andere zes zijn met oorspronkelijke delen gereconstrueerd.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden is er ook een museum. Hier zijn verzamelingen van munten, objecten van de sportactiviteiten, prehistorische vondsten, sieraden en nog veel meer archeologische vondsten.

De entree voor het museum, het olympische stadion en de Tempel van Zeus kost €6 per persoon. Kinderen zijn gratis.

Heb je de bezienswaardigheden bezocht? Dan geniet je van het authentieke Griekenland in het kleine centrum van Nemea. Vanuit hier vertrekken er verschillende wijntours naar de wijngaarden van Nemea. Tijdens deze tours leer je over de wijnproductie en proef je lokale wijnen.

 

Knipsel.JPG
bottom of page