top of page

Oud Messini 

(Indrukwekkende opgravingen!) 

Bij een bezoek aan deze archeologische site zul je het al snel met mij eens zijn dat dit een van de indrukwekkendste opgravingen is van de Peloponnesos.

Oud Messini ligt op zo’n 30 kilometer van Kalamata en is gesticht in 369 voor Christus door de Thebenen onder leiding van de veldheer Epaminondas. Het is ongeveer een half uur rijden vanuit Kalamata en de weg naar Oud Messini is erg mooi en afwisselend. Je kunt Oud Messini ook makkelijk bereiken vanuit Pylos en Chrani als je daar verblijft.

De oorspronkelijke verdedigingsmuur was 9.5 kilometer lang en er is nog een groot gedeelte van over. De stadsmuren zijn nog in goede staat. Er waren twee poorten waardoor men Messini kon betreden, de Arcadische en de Laconische poort. De Laconische poort, de toegangspoort van de weg naar provincie Lakonia, werd verwoest in de 18de eeuw bij het bouwen van het klooster Voulkano.

Oud Messini wordt ook wel Ithomi genoemd. De berg Ithomi heeft een hoogte van 800 meter. De archeologische site van Oud Messini en het omliggende landschap staat op de nominatielijst werelderfgoed van Unesco. Naast de grote verdedigingsmuur zijn er ook twee ampfitheaters, een stadion en een tempel.

Idea

Notitie:  Voor het bezoek aan de archeologische site raad ik je eerst aan om het museum te bezoeken en daarna de archeologische site.Na een bezoek aan de archeologische site is het leuk om naar het dorpje Mavromati te rijden. 

 

Je kunt hier eten in een van de tavernes van het dorpje en je hebt een prachtig uitzicht op de archeologische site. Als je dan nog tijd over hebt, kun je ook het Voulano klooster bezoeken.

bottom of page