top of page

Patras

(De poort naar Italie)

Ontwerp zonder titel (2).png

Patras is de grootste stad op de Peloponnesos. De kustplaats ligt in het Noordwesten en telt maar liefst 200.000 inwoners. De Rio-Antirrio brug verbind Patras met Centraal Griekenland. Hierdoor is de stad goed te combineren met een rondreis door centraal Griekenland.

De haven van Patras is zeer belangrijk voor de stad. Vanuit deze haven vertrekken er namelijk vele ferry’s naar verschillende Ionische eilanden en Italië. Het is een perfecte tussenstop voor een rondreis door Griekenland.

Langs de boulevard zijn er verschillende restaurantjes. Hier heb je een mooi uitzicht op de haven. Daarnaast kan je goed shoppen in de straat Agiou Nikolaou. Er zijn hier namelijk veel winkels met kleding en souvenirs.

 

Vanuit deze winkelstraat loop je gemakkelijk naar het kasteel van Patras. Er zijn veel traptreden die je beklimt voordat je bij de ruïne uitkomt. Vanuit hier heb je wel een geweldig uitzicht over de stad en de haven. Op maandag is deze bezienswaardigheid gesloten. De rest van de week is het kasteel open van 8.30 tot 15.00 uur. De entree is gratis.

In Patras staat de Agious Andreas kerk. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid in deze stad. Deze kerk is de één van de grootste kerken in de Balkan en is 46 meter hoog! Het bouwwerk is in de 19e eeuw gebouwd.

 

Het is een echt meesterwerk en zeker het bezoeken waard. Niet alleen buitenkant, maar ook de binnenkant is indrukwekkend. Zo zijn er vele muur- en plafondschilderingen. Hierdoor waan je je in een andere tijd. In deze kerk is wel plek voor 5.500 personen!

Knipsel.JPG

Naast de vele bezienswaardigheden heeft Patras een goed uitgaansleven. De stad is een echte studentenstad. Er zijn veel clubs en cafés te vinden in het stadscentrum. Ook wordt hier het uitbundigst carnaval gevierd.

 

Elk jaar reizen er veel Grieken, voornamelijk jongeren, hier naartoe om carnaval te vieren. Een slaapplaats vinden in het laatste carnavalsweekend is vrijwel onmogelijk. Maar voor de meeste Grieken is dit helemaal geen probleem. Want ze feesten de hele nacht door. Worden ze moe? Dan doen ze even een powernap in de auto. Hier vind je meer informatie over het Griekse carnaval. 

bottom of page