top of page

Poros 

(Een prachtig eiland op steenworp afstand van Athene!)

Poros is een eiland dat op steenworpafstand van het schiereiland Peloponnesos ligt. Vanaf Galatas ben je binnen vijf minuten met het pontje op het eiland. Deze pontjes varen in de zomer om elk kwartier. Daarnaast is het eiland ook goed bereikbaar vanuit Athene. Met de flying dolphin ben je binnen één uur op het traditionele eiland.

Knipsel1.JPG

Op het eiland worden vele activiteiten georganiseerd. Zo kan je zelf door de straatjes slenteren. Maar het is veel leuker om dit met Katerina te doen.

 

Zij weet als geen ander de leuke plekjes op Poros te vinden. Samen met Katerina maak je een historische wandeling door de oude binnenstad van Poros. Heb je een vraag? Stel ze dan gerust, want geen vraag blijft onbeantwoord. Of ze nu gaan over de natuur, geschiedenis, kunst of koken, zij heeft het antwoord!

Duik je liever de keuken in? Katerina organiseert kookworkshops in haar bistro! Samen met haar ga je naar een lokale markt en haal je de boodschappen. Daarna duik je samen de keuken in en leer je alle kneepjes van het vak. Zo zet jij de lekkerste Griekse lunch op tafel!

Poros bestaat uit twee eilanden; Kalavria en Sferia. Deze eilanden worden met een brug van elkaar gescheiden. Sferia is een vulkanisch eiland waarop de hoofdstad Poros-stad is gebouwd.

 

Hier vind je talloze gezellige tavernes, pittoreske straatjes en leuke winkeltjes. Kalavria is een groter eiland dat mooi groen is en waar ook bijna alle stranden te vinden zijn.

 

Het is de perfecte uitvalbasis tijdens een rondreis of een citytrip!

2KYMERbw.jpeg

Een sportieve activiteit rondom het eiland Poros is kajakken op zee. Tijdens het kajakken geniet je van de natuur en de kristalheldere blauwe zee. Het is één van die activiteiten die je het gevoel van ultieme vrijheid en avontuur geeft. Veiligheid staat bij ons voorop. Dus boek je bij ons? Dan zijn alle kajakactiviteiten onder toezicht van British Canoe Union Level 3 Sea Coach!

bottom of page