top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

3daagse reis naar Nafplio - De hoofdstad van de adel

Tijdens deze 3-daagse excursie ontdek je Nafplio op een unieke wijze. Nafplio is de oude hoofdstad van Griekenland en is een erg veelzijdige stad. Voor wie wil genieten van de stad zijn er de sfeervolle winkelstraatjes in Venetiaanse stijl waar je heerlijk kunt slenteren, shoppen, koffiedrinken of eten. Daarnaast is de omgeving van Nafplio de perfecte uitvalbasis voor een mooie wandel- of fietstour.

Dag 1: Aankomst in Nafplio

Op dag 1 kom je aan in de stad Nafplio. Deze stad is de oude hoofdstad van Griekenland. Je overnacht in een leuke accommodatie die een paar kilometer buiten Nafplio ligt. Op deze plek rust je uit van de reis terwijl je geniet van het prachtige landschap.

Dag 2: Wandelen of fietsen

Vandaag staat er een leuke activiteit op het programma. Je maakt een fiets- of wandeltocht naar het strand van Karathona. Hier geniet je van de blauwe zee waar je een verfrissende duik kunt nemen! Na het afkoelen keer je terug naar het centrum. Maak hier een leuke wandeling door het stadcentrum of fiets naar de Karonis-distilleerderij, deze bevind zich twee kilometer buiten Nafplio. In deze distilleerderij proef je ouzo met meze! Het is een perfect voorafje voorafgaand van een lunch. Na deze activiteiten keer je in de na middag terug naar de accommodatie. Totale afstand om te wandelen of fietsen: 12 km + 2 km naar de distilleerderij


Dag 3: Wandeling en bezoek aan Mycene

Op deze laatste dag breng je een bezoek aan Mycene. Op de parkeerplaats start de wandeling. Via onverharde wegen beloop je de heuvels van Mycene. Je loopt tussen de olijf- en sinaasappelboomgaarden. Tijdens deze wandeling geniet je van het prachtige uitzicht op de vallei van Argolida, de baai van Nafplio en de bergen van Mainalo en Kyllini. Aan het eind van de wandeling bereik je de archeologische vindplaats en beloop je de trappen van Agamemnon.

Totale wandelafstand: 7,5 km
79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page