top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

4daagse reis naar Kalavryta - De trein en de natuur

Deze 4-daagse reis combineert natuur met historie, waarbij je Kalavrita op een afwisselende wijze ontdekt. Kalavrita ligt in het Noorden van de Peloponnesos en is in de winter een skigebied! In de zomer maak je fantastische wandelingen door de bergen en kan je een ritje maken met de populaire trein.


Dag 1: Aankomst in Kalavryta

Kalavrita heeft ongeveer 1750 inwoners en ligt op 750 meter hoogte in het dal van de Vouraikos rivier. Na de reis kom je aan bij de accommodatie. Hier rust je uit en geniet je van de vrije tijd. Loop alvast door het leuke plaatsje. Kalavrita heeft namelijk een levendig centrum met veel tavernes en barretjes. Je geniet hier van een echt Grieks diner!Dag 2: Natuur, wandelen en de tandradbaan

Vandaag sta je vroeg op en geniet je van het ontbijt. Je vertrekt deze dag namelijk naar Zachlorou. Vanaf de accommodatie is het 15 minuten rijden. Op deze bestemming maak je een keuze tussen twee routes.


Route 1: Zachlorou – Diakofto. Afdaling te voet en terug met de tandradbaan

Route 1 is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en duurt ongeveer 4 uur. Wij bevelen aan om deze route vroeg te starten, zodat je rond 13.30 aankomt in Diakofto. De trein vertrekt hier om 14.05 naar Zachlorou. Een grote kans dat deze treinrit jouw hoogtepunt wordt van de vakantie! Je geniet namelijk van de prachtige landschappen.

Totale afstand: 13.2 KM


Route 2: Zachlorou – Diakofto. Wandeling door de Zwarte grot en met de tandradbaan en terug

Route 2 begint in Zacklorou bij de grot. Na de wandeling loop je naar het klooster van Ag. Lavras. Na het bewonderen van deze bezienswaardigheden vervolg je de wandeling terug naar Zachlorou. Deze route is gemakkelijk en geschikt voor gezinnen met kinderen jonger dan 9 jaar, hij duurt in totaal 3 uur. Na de wandeling neem je de trein naar Diakofto om de kloof over te steken. De trein vertrekt twee keer vanuit Zachlorou, om 10.39 uur en om 13.05 uur.

Totale afstand: 6,5 kmDag 3: Bezoek aan de "Cave of Lakes"

Op dag 3 vertrek je naar de Cave of Lakes. Deze bezienswaardigheid ligt op 16 kilometer van Kalavryta. Op deze plek zijn kleine en grote meren, 13 in totaal, die elkaar opvolgen. De kleur van het water varieert en de rotsen hebben prachtige druipstenen.


Dag 4: Vertrek

Na deze leuke reis vertrek je op dag 4 uit Kalavryta.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page