top of page

De 6 leukste activiteiten op de Peloponnesos

Bijgewerkt op: 10 mei 2021

De Peloponnesos is een groot schiereiland van Griekenland. De grootte is te vergelijken met het Italiaanse eiland Sicilië. De Peloponnesos is rijk aan cultuur, historie en natuur en er zijn dan ook ontelbaar veel leuke plaatsen en bezienswaardigheden te vinden. Zelf heb ik jaren op de Peloponnesos gewoond en ik ken er inmiddels de leukste plekjes, deze deel ik graag met jou!


1. Spectaculair treinreisje

De trein van Diakofto naar Kalavrita is erg bijzonder. De trein (Odontotós) vertrekt vanaf het kustplaatsje Diakofto naar bergdorpje Kalavrita. De Odontotós is een tandradtrein en rijdt op diesel. Daarnaast is het spoor één van de smalste spoorlijnen in heel Griekenland. Het spoor is namelijk een tandradspoorweg (een spoorweg met een extra rail met tanden in het midden). Tijdens de treinreis kom je langs de Vouraikos-kloof. Dit is spectaculair om te zien en misschien wel jouw highlight van de vakantie!


De totale route bedraagt 22 kilometer, hier doe je zo'n 60 minuten over. De Odontotós stopt in het dorpje Kato Zachlorou. Hier kun je het historische klooster Mega Spileo bezoeken. Het treintje vertrekt 5x per dag, de prijs voor een retourticket is €19,- p.p. Controleer goed welke trein je nog terug kunt nemen!

Klik hier voor meer informatie over de treinrit.2. Een dagje Hydra

Het eiland Hydra is zeker een bezoek waard. Vanuit Ermioni vertrekken de veerboten en is het twintig minuten varen. Het bijzondere aan Hydra is dat het eiland autovrij is. De locals gebruiken ezels en paarden om hun producten en spullen te vervoeren. Het kleine centrum van Hydra stad is erg gezellig. Het heeft een leuke haven, gezellige tavernes en smalle straatjes met winkeltjes.


Op loopafstand van Hydra-stad ligt Hydroneta. Een prachtige plek waar je vanaf rotsen in het azuurblauwe water springt.3. Relaxen op het Kalogria stand

Een persoonlijke favoriet is het Kalogria strand in de Mani streek. Het is een breed, georganiseerd zandstrand gelegen in een baai. De zeebodem loopt geleidelijk af dus ook een ideaal strand voor kinderen. Bij het strand heb je de mogelijkheid om waterfietsen te huren of om te duiken. Zo ontdek je het prachtige blauwe water van Stoupa!

Benieuwd naar meer tips in deze omgeving? Klik hier.4. Een kijkje in de Griekse keuken

De Grieks-Nederlandse Katerina organiseert kookworkshops op het eiland Poros. Tijdens de workshop leer je van alles over de Griekse keuken en de traditionele Griekse gerechten. Samen met Katerina haal je de boodschappen voor het gerecht op de markt. Daarna duiken jullie samen de keuken in en leer je hoe je de gerechten zelf bereid. Na afloop geniet je uiteraard van je zelfgemaakte gerechten in de bistrot van Katerina!

Geïnteresseerd? Neem hier een kijkje!


5. Bezoek een voorstelling in het theater van Epidaurus

In Epidaurus ligt het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid. Een bezoekje aan deze archeologische site is absoluut de moeite waard. Mocht je echt een unieke ervaring willen, bezoek dan een voorstelling in het theater. Elke zomer vindt er een festival plaats en worden er allerlei voorstellingen gehouden. Het programma is in het voorjaar al te bekijken op aefestival.gr.6. Ontdek vissersdorpje Pylos

Pylos is een traditioneel vissersplaatsje gebouwd tegen de hellingen van de bergen in de baai van Navarino. Pylos wordt ook wel klein Zwitserland genoemd omdat de huizen witte gevels hebben met vaak mooie bloemperken. Op het centrale plein zijn leuke koffietentjes en tavernes. Hier geniet je van een echte Griekse lunch. Direct naast het plein ligt de zee. Een perfect startpunt voor een prachtige wandeling langs het water naar het oude kasteel.


Ga je liever mee op de boot? Vanaf de haven van Pylos vertrekken er verschillende boten. Op het water gaat het anker uit zodat je kan zwemmen in het blauwe water! Wil je liever zelf de kapitein zijn? In het stadje huur je een eigen motorboot voor ongeveer €50.

543 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page