top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

Korinthe

Het beroemde kanaal en de archeologische bezienswaardigheid

Op nog geen uur van Athene ligt het kanaal van Korinthe. Het kanaal is 6,3 kilometer lang, 23 meter breed en 8 meter diep. Het vormt letterlijk de scheiding tussen het vasteland en het schiereiland en is meestal de eerste stop na Athene. ​ Na 50 minuten rijden kom je aan bij het kanaal van Korinthe. De 6 bruggen en 1 spoorweg verbinden de Peloponnesos met het vasteland en liggen op ongeveer 70 meter boven de waterspiegel. Vanuit het naastgelegen dorp Isthmia kun je ook een boottocht maken door het kanaal.

Tip: "Voor de echte waaghalzen is er ook de mogelijkheid om te bungeejumpen vanaf de brug van het kanaal van Korinthe. Dit heb ik zelf maar even overgeslagen!!


Na het bezoek aan het kanaal van Korinthe rijd je verder naar Oud Korinthe. Archea Korinthos (Grieks voor Oud Korinthe) is een leuk plaatsje om koffie te drinken voor of na een bezoek aan de archeologische site. ​ Ik kom regelmatig op de Peloponnesos maar maak het liefst uitstapjes naar archeologische sites in het voorjaar omdat de natuur dan op z’n mooist is. Het is dan nog niet zo warm en vaak perfect weer om de bezienswaardigheden te bezoeken. Apollo was volgens de Griekse mythologie de god van de zon, muziek, de geneeskunde, poëzie en schone kunsten. De zonnegod was de meest vereerde god in de Griekse mythologie en veel tempels zijn na deze god vernoemd. Op de archeologische site van Oud Korinthe staat de Apollo tempel met de zeven zuilen en de Octavia tempel met drie korte zuilen. Omstreeks 540 v. Chr. werd gestart met de bouw van de tempel van Apollo. Verdere bezienswaardigheden op de archeologische site zijn de bron van Glauké, de agora en het museum.

Ik raad je aan om na het bezoek aan de archeologische site ook de weg naar boven te nemen naar de vesting van Akrokorinth. Deze ligt op 575 meter hoogte. Direct naast de ingang van de vesting is een parkeerplaats en er is ook een eet- en drinkgelegenheid. Ik heb weleens een mooie en lange wandeling gemaakt tot helemaal bovenop het kasteel. Dit is het grootste en oudste kasteel van de Peloponnesos en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de archeologische site. Bij helder weer heb je uitzicht op de bergen van Trikala Korinthia en het Parnassos gebergte. Heb je vragen over deze bezienswaardigheden? Stuur me een berichtje en ik help je heel graag op weg.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page