top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

Messinia Stranden

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

Elaia strand

Het Elaia strand ligt in het Westen van de Peloponnesos, zo’n tien kilometer vanaf de stad Kyparissia.

Het is een enorm lang en breed zandstrand.

​Hier vind je geen parasols en zonnebedjes, wel een kantine waar je wat te eten en drinken kunt halen.

Het ligt naast een heel mooi bebost gebied en is dan ook erg geliefd onder liefhebbers van het vrije kamperen.

Tip: "Het is ook een beschermd gebied vanwege de caretta caretta schildpadden die op dit strand hun eitjes komen leggen."Divari Golden Beach

Divari Golden Beach is een geliefd strand onder de locals en vakantiegangers. Je kan er afkoelen in de zee. Ook kun je een wandeling maken naar Paleokastro. Hier heb je een prachtig uitzicht over Gialova lagune en het Voidokilia strand. Wandel via de andere kant naar beneden. Zo kom je langs de Nestor Cave!

In het voor- en naar jaar is Golden Beach een rustig strand. Maar in het hoogseizoen zijn er verschillende strandtenten. Hier haal je een lekkere ijskoffie of lunch!

Naast deze strandtenten heeft het strand ook watersport faciliteiten. Bij Connelly Watersport reserveer je een plekje voor op een banaan of andere opblaas attributen.


Finikounda strand

Het Finikounda strand is een perfect strand voor gezinnen. Het strand heeft namelijk voor ieder wat wil. Van tavernes tot aan een speeltuin op het water. Hier vind je het allemaal.

De meeste tavernes liggen direct aan het strand. Enkele hebben ligstoelen met parasols waar je gratis gebruik van mag maken. Hier tegen over staat wel dat je een drankje of iets lekkers koopt bij de taverne.

Vanuit restaurant Elena heb je een prachtig uitzicht op de baai. Hier is regelmatig livemuziek, waardoor je helemaal in de vakantiesfeer komt!


Tip: "Onze favoriete strandbar is Almirogliko. Hier drink je een drankje met je voeten in het zand."

Voidokiliá strand

Dit beroemde strand bereik je via een onverharde weg in de regio Messinia.

Het Voidokiliá strand is bekend vanwege zijn bijzondere vorm. Het lijkt namelijk erg op de Griekse letter omega (Ω). In het laagseizoen zijn er vaak weinig mensen op het strand. Daarom kom je hier helemaal tot rust. Daarentegen is het in het hoogseizoen redelijk druk met toeristen!


"Volgens de New York Times behoort dit strand tot de 10 mooiste stranden ter wereld."


Anemomilos strand

Het Anemomilos strand heeft alle facetten voor een perfect strand: fijn goudkleurig zand, kristalhelder water, tavernes en watersport. Langs dit 2 kilometer lange strand zijn diverse accommodaties en campingplekken te boeken.

Wil je op de Peloponnesos surfen? Dan kan dit op het Anemomilos strand. Alpha watersport is een surfschool waar je al je surfbenodigdheden kan huren! De surfschool is open van mei tot oktober van 10.00 tot 19:00 uur.


Tip: "Lunch bij de taverne Mytilini. Hier heb je een mooi uitzicht en gratis ligstoelen bij het kopen van een consumptie. In het hoogseizoen is hier iedere week livemuziek!"
168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page