top of page

Met de auto door Griekenland

De leukste tips voor een rondreisDe Peloponnesos


De Peloponnesos is het schiereiland net onder Athene en een paradijs voor iedereen die het echte Griekenland wil leren kennen.

Hier vind je belangrijke plaatsen uit de geschiedenis zoals Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen en Nafplio, de voormalige hoofdstad van Griekenland.

Deze bijzondere plaatsen kun je perfect combineren met traditionele dorpen aan zee. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en kun je genieten van de echt Griekse cultuur.


Elke dag een ander plekje


Een rondreis met de auto door Griekenland is nog leuker dan op een vaste plek te blijven: op deze manier zie je het beste van wat het land te bieden heeft. Zelf heb ik twee jaar op de Peleponnesos gewoond in het dorpje Stoupa. Als ik geen stabieler leven had gewild met een baan voor het hele jaar, had ik hier mijn hele leven kunnen blijven. Nog steeds verlang ik elk jaar naar een weekje vakantie in ‘mijn dorp’ in het zuiden van de Peleponnesos.

Tijdens onze fietstours adviseer ik onze klanten vaak over een verblijf op de Peleponnesos. Dit heeft mij ertoe gezet een aantal bijzondere reizen verder uit te werken.


Fly & drive


Een fly & drive vakantie is een autorondreis waarbij je elke nacht (of twee nachten) op een andere plaats overnacht en zo een groot deel van een land kunt ontdekken. Ik ben op zoek gegaan naar kleinschalige accomodaties in mijn favoriete plaatsen. In Nafplio overnacht ik zelf graag in de oude stad in de gezellige Venetiaanse straatjes achter de haven en in Stoupa bij voorkeur op loopafstand van het strand. De accomodaties zijn nooit super de luxe, maar wel verzorgd en authentiek. Precies dat wat ik zelf ook zoek als ik op vakantie ga.

De Fly & Drive vakanties die ik heb uitgewerkt zijn voorzien van uitgebreide routebeschrijvingen en tips.

Bij elke overnachting krijg je een suggestie voor interessante musea, mooie wandelingen maar ook voor goede restaurants en gezellige barretjes. Mijn doel is om onze klanten kennis te laten maken met het Griekenland waar ik zelf verliefd op ben geworden.

Graag zorg ik ervoor dat alles perfect geregeld is. Ik ontvang je op de luchthaven van Athene, zorg voor een goede huurauto en regel alle hotels.

De huurauto boeken wij bij Sunny Cars. Zij bieden een huurauto met volledige verzekering. Reserveren kan ook zonder credit card.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar info@meetinathens.eu voor meer informatie.

301 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page