top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

Treinreis Kalavrita

Met een treintje van de berg naar de zee!

De treinreis van Kalavrita naar Diakofto is waarschijnlijk de meest indrukwekkende treinroute die je kunt maken in Griekenland. De route gaat over een smal spoor via een prachtige route van 22 kilometer van Kalavrita naar Diakofto. De Vouraikos rivier en de kloof zijn spectaculair mooi!

De treinreis begint bij het stationnetje van Kalavrita waar nog steeds een oude locomotief te zien is. De Odontotos is een tandradtrein en rijdt op diesel. Er zijn in het hoogseizoen zo’n 3 ritten per dag. Controleer dus goed van te voren welke trein je nog terug kunt nemen. Uiteraard kun je het traject ook beginnen vanuit Diakofto. Via deze link kun je kaartjes reserveren. De treinreis duurt ongeveer een uur en na ongeveer 5 minuten ga je door de kloof en worden de uitzichten alleen maar beter.

TIP: Indien je graag wilt wandelen, kun je de heen of terugweg het traject te voet doen. Ik ben zowel heen als terug met de trein gegaan maar kwamen onderweg veel voetgangers tegen. Houd er rekening mee dat je te voet ongeveer 5 uur onderweg bent.


De eerste stop en ook de enigste stop op dit traject is bij het Zachlarou stationnetje. Je kunt vanaf hier naar het Mega Spileo klooster lopen via een mooi bergpad. Uiteraard kun je hier ook komen met de auto. Het Mega Spileo is een van de oudste kloosters van Griekenland en is gebouwd in de holte van een rotswand. De wandeling gaat over een goed toegankelijk bergpad en binnen 3 kilometer ben je bij het klooster. Ik vond het echt de moeite waard om deze wandeling te maken omdat je steeds mooiere uitzichten krijgt en je uitkijkt op het treinspoor. Met een beetje geluk zie je zelfs de trein voorbij komen. Ik heb deze treinreis gemaakt in de herfst en de kleuren zijn dan op z’n mooist! Op het steilste stuk klimt het dieseltreintje 1 m per 7 m met behulp van een tandradbaan. Neem dus zeker je fototoestel mee! Mocht je niet gelijk terug willen gaan met de volgende trein en nog even willen zwemmen, dan is er een strand in Diakofto. Het is een kiezelstrand. Ook zijn er verschillende eet en drink mogelijkheden in Diakofto. De treinreis is ook aan te raden voor families met kinderen. Uiteraard vertel ik je hier graag meer over indien je besluit om naar Kalavrita te gaan tijdens je verblijf op de Peloponnesos.

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page