top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

Watervallen van Polilimnio

De letterlijke vertaling van Polilimnio is veel meren, poli=veel & limni=meer

Op nog geen uur rijden van Kalamata op weg naar Pilos liggen de indrukwekkende Polilimnio watervallen. De Polilimnio watervallen waren jarenlang één van de best bewaarde geheimen van Messinia. De laatste jaren krijgen de watervallen steeds meer bekendheid en komen er vooral in het hoogseizoen veel natuurliefhebbers naar de watervallen voor een mooie wandeling en een frisse duik. De route naar de Polilimnio watervallen is prachtig. Het is de weg tussen Kalamata en Pilos. Onderweg kun je op verschillende plaatsen stoppen om foto’s te nemen van de mooie uitzichten. Je rijdt dwars door de bergen en komt onder weg veel kleine dorpjes tegen zoals Messini, Neromilos en Kazarma. In het dorpje Kazarma is er een bordje naar de Polilimnio watervallen.


Aan het einde van de weg is een parkeerplaats. In het hoogseizoen is het mogelijk om hier iets te eten. In de overige maanden kun je in het dorpje Charavgi iets te eten en te drinken kopen. Ook zijn er toiletten. Vanaf de parkeerplaats begin je de wandeling via een klein weggetje zo’n 200 meter naar beneden. Polilimnio bevindt zich in een kloof en er zijn in totaal 15 meren. De meren hebben bijzondere namen zoals Mavrolimna, Kadoula, Kadi, Lucky’s, Italian’s, Panagos’s en Stathoula’s. Elk meer heeft zo zijn eigen verhaal. Je kunt verschillende wandelingen maken naar de watervallen. Via smalle weggetjes en houten bruggetjes loop je naar de verschillende meertjes. In het water leven onder andere de Griekse beek- en meer kikker. Je vindt rondom de watervallen ook verschillende soorten hagedissen. ​ Tijdens de wandeling van ongeveer 3 kilometer kom je langs verschillende meertjes en watervallen. Je komt uiteindelijk bij het Kadoula meer, ook wel het Kadi meer genoemd wat hart betekent en ook de vorm van een hart heeft. Hier vind je de hoogste waterval, deze stort water vanaf een hoogte van 25 meter naar beneden. Je kunt goed zwemmen in het Kadoula meer. ​

Indien je verder wilt lopen naar de hoogste waterval, dan kun je hier komen via een rotsklim. Ik raad je aan dit alleen te doen als je de juiste schoenen draagt en dus geen slippers omdat je hier gemakkelijk kunt uitglijden. Je zult als snel begrijpen waarom ik het hier zo mooi vind. Het water is helder, heeft een prachtige kleur groen en is behoorlijk diep. Ik kom hier graag om te zwemmen in de zomermaanden en geniet van de mooie natuur en de rust. Indien je hier komt met kleine kinderen houd er dan wel rekening mee dat het zwemmen geheel op eigen risico is. Indien je meer informatie wilt over de Polilimnio watervallen of wandelroutes, dan help ik je graag verder.

290 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Olympia

bottom of page