top of page

Trikala Korinthias

  (3 prachtige bergdorpjes) 

P1070178.JPG

In de weekenden ga ik graag nieuwe plaatsen ontdekken. Goede vrienden hebben mij een aantal jaren geleden verteld over hun geboortedorp Ano Trikala in het gebied Trikala Korinthias.

 

Ze vertelden dan de meest prachtige verhalen over uitstapjes die ze maakten naar onontdekte bergmeren, bossen omringd door bergen met gezellige kleine dorpjes waar je in de zomer prachtige wandelingen kunt maken en in de winter zelfs kunt skiën.

 

Al deze verhalen spraken mij zo aan dat we nog geen week later in de auto zaten op weg naar dit nog onbekende gebied in het hart van de Peloponnesos en op nog geen 2 uur rijden van Athene. 

 

Twee bekende plaatsen in dit gebied zijn Ano en Kato Trikala. Vanaf hier kun je mooie uitstapjes maken. Tijdens het uitstapje met onze vrienden zijn we naar het skigebied Zirias geweest.

 

Tot maart ligt er vaak veel sneeuw zoals ook bij ons het geval was toen we er waren in januari. 

We hadden hierdoor het gevoel dat we in Zwitserland waren in plaats van Griekenland. Enkel de kleine kerkjes en tavernes die we onderweg tegenkwamen herinnerde ons er nog aan dat we in Griekenland waren. 

Idea

Notitie:  Uiteraard help ik je graag met het organiseren van een wandeltocht naar het Dasiou meer, een dagtocht naar de top van de Ziria berg of een langere wandeling met als start en eindpunt de berghut van het skigebied Zirias. Ook kan ik je helpen met het huren van een mountainbike of zelfs een onvergetelijke tocht op een sneeuwscooter gedurende de wintermaanden.  

Eenmaal aangekomen bij het skigebied kom je uit op een grote parkeerplaats naast een grote berghut. In deze berghut is ook de mogelijkheid om iets te eten en te drinken gezellig bij de openhaard of op het terras buiten waar je heerlijk kunt zonnen en een uitzicht hebt op de skipiste en de mooie bergen. 

 

Vanaf de berghut beginnen mooie wandelen zoals een wandeltocht van ongeveer 5 kilometer naar het Dasiou meer. Je kunt deze tocht maken met een lokale gids die je de mooiste plekjes zal laten zien. Het meer was volledig bevroren toen wij er waren. Onderweg naar het meer zie je aan de linkerkant de bergtop Ziria liggen die wel liefst 2376 meter hoog is. Fotografen en natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen!  

 

Nadat we deze mooie wandeling hebben gemaakt met veel sneeuwballengevechten was het tijd voor een relaxte avond met een heerlijke maaltijd in een van de tavernes van Ano Trikala. 

bottom of page