top of page

Wandeling bij volle maan

(Inclusief Meze!)

Volle maan wandeling

Deze wandeling bij volle maan brengt ons naar de top van de Profeet Ilias in Chandrinou, dit is een berg met daarbovenop een kerkje, gewijd aan de profeet Ilias, maar de Grieken noemen deze hele berg de Profeet Ilias. Bovenop de berg zie je in het westen een prachtige zonsondergang boven de baai van Pylos en in het oosten de maan die boven de bergen verschijnt.


We starten vanaf het plein van Chandrinou en wandelen even door het dorpje om daarna naar de top van de berg (620 m) te wandelen. Het pad is breed en goed te bewandelen. We lopen natuurlijk wel omhoog, maar echt zwaar is het niet. Onderweg genieten we van het uitzicht op de uitgestrekte vlakte en de baai van Pylos. Terwijl we boven bij het kerkje uitrusten en genieten van een drankje met meze, kunnen we in het westen de zon zien zakken in de zee. We hebben hier een panoramisch uitzicht; in het westen de baai van Pylos, in het oosten de toppen van het Taygetos gebergte met onderaan Kalamata, in het zuiden de Likhodimo berg en in het noorden de bergen van Maglavas.

 

Dan moeten we even wachten om daarna die mooie oranje bol boven de bergen te zien verschijnen. In het maanlicht (en een zaklamp) wandelen we dan naar beneden om op het plein bij de plaatselijke kafenion nog iets te drinken.

PRIJS

De prijs bedraagt € 33, - per persoon, met een minimale deelname van 2 personen.
Je kunt kosteloos annuleren tot 48 uur van te voren.
De betaling is contant ter plaatse.

 

ONTMOETINGSPUNT

Het ontmoetingspunt is op het plein van het dorp Chandrinou

Wil je meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen?

 

Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

WANNEER

De wandeling start iedere volle maan
De starttijd is afhankelijk van de zonsondergang en maanopkomst; in principe starten we 1,5 uur voor de zonsondergang. (ten laatste 2 dagen van te voren reserveren). Bij veel bewolking of regen gaat de wandeling niet door.
Zondag 13-10-2019: 17.30
Dinsdag 12-11-2019: 16.00
Donderdag 12-12-2019: 16.00

AANTAL KM6 km

AANTAL DEELNEMERS:

Minimaal: 2 personen - Maximaal: 14 personen

 

INBEGREPEN: Enthousiaste Nederlandse begeleiding, drankje met meze op de top, drankje op het plein, een flesje water voor de wandeling begint en natuurlijk persoonlijke tips om je vakantie compleet te maken.

bottom of page