top of page

Wandeling wijngaarde

Wandeling 2 - Banner 04 Nestor Winery.jp

Ten noorden van de Navarino baai, net buiten het dorp Pirgos, staat de winery Nestor Wines. We starten vanaf de parkeerplaats van de winery en wandelen zuidwaarts.

 

Omdat Pirgos hoog gelegen is krijgen we prachtige vergezichten over de baai van Pylos. De Nestor winery ligt in een van de meest vruchtbare gebieden van het zuidwesten van de Peloponnesos en is behalve door wijngaarden ook omgeven door olijfboomgaarden.

 

Als de helft van de wandeling erop zit maken we een stop op het pittoreske plein van Pirgos voor een frappe (Griekse koffie) in een van de traditionele kafenions. Na afloop van de wandeling worden we verwacht bij de Nestor winery met de grootste wijnkelder van Griekenland.

 

Ze maken niet alleen wijn, maar hebben ook een eigen Tsipouro distilleerderij. We krijgen een rondleiding van ongeveer 45 minuten en sluiten deze af met een proeverij van drie wijnen en tsipouro. De proeverij wordt vergezeld van brood, wat kazen en vleeswaren. Na afloop kun je in de winkel van de winery jouw lievelingswijn kopen.

PRIJS

De prijs bedraagt € 38, - per persoon, met een minimale deelname van 8 personen. Je kunt kosteloos annuleren tot 48 uur van te voren. De betaling is contant ter plaatse.

 

ONTMOETINGSPUNT

Het ontmoetingspunt is op de parkeerplaats van de Nestor winery.

WANNEER

De wandeling start iedere dinsdag om 09.30 (ten laatste reserveren op zaterdag). Wanneer het erg warm is kunnen we na overleg eerder starten.

 

AANTAL KM

5 of 10 km

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal: 8 personen - Maximaal: 20 personen

 

Idea

Na de wandeling kun je op eigen gelegenheid Nestor Palace bezoeken (op 6 km afstand van de winery). 

INBEGREPEN

Enthousiaste Nederlandse begeleiding, frappe met versnapering, rondleiding Nestor winery, proeverij met 3 wijnen, glaasje tsipouro, brood, kaas en vleeswaren, een flesje water voor de wandeling begint en natuurlijk persoonlijke tips om je vakantie compleet te maken.

Wil je meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

bottom of page