top of page

Watervallen Neda

(Zelfs in de zomer is het water ijskoud!) 

De meeste mensen die een bezoek brengen aan de Peleponnesos weten hun weg wel te vinden naar de bekende archeologische sites als Nafplion en Olympia maar de Peleponnesos kent nog veel meer verborgen parels die niet bij het grote publiek bekend zijn. 

polilimnio2.jpg
polilimnio1.jpg
P1010630.JPG

In het westen van de Peloponnesos, in het Noorden van de provincie Messinia, liggen prachtige watervallen verscholen, een nog vrij onontdekt gebied door de toeristen. Het is ook niet gemakkelijk om er te komen maar de weg ernaartoe is alle moeite waard als je de bestemming eenmaal bereikt hebt. 


Een goede auto is noodzakelijk om de Neda te kunnen bereiken. Vanaf het dorp Platania is de weg erg slecht en moeilijk begaanbaar. Op een gegeven moment moet je de auto laten staan en kun je te voet verder. Vanaf dit punt is het nog zo’n twintig minuten wandelen totdat je de eerste waterval bereikt. Het is belangrijk dat je goede wandelschoenen aantrekt want ook het wandelpad is niet makkelijk begaanbaar, er zijn tegenwoordig wel hekjes geplaatst maar het blijft goed oppassen waar je je voeten neerzet. 


Toen ik voor het eerst de watervallen van Neda bezocht dacht ik bij het zien van de eerste waterval dat dit het was. Ik vond het mooi maar was ook enigszins teleurgesteld dat dit alles was. Ik wilde al bijna rechtsomkeert maken toen ik er door een voorbijganger op gewezen werd dat de grote waterval nog een klein klimmetje verderop lag. Eenmaal daar aangekomen kwam ik bij een prachtige waterval terecht, zoiets had ik nog nooit eerder gezien. Sinds deze ontdekking neem ik alle familie en vrienden die overkomen mee naar deze adembenemende bestemming. Een duik nemen in de watervallen kan, maar denk er wel om dat het water ijs- en ijskoud is!

bottom of page